Dikkat Spoiler

Filmlerde Kullanılan Plastik Makyaj Nasıl Uygulanıyor? 1

Filmlerde Kullanılan Plastik Makyaj Nasıl Uygulanıyor?

Makyaj insanı değiştiriyor fakat plastik makyaj insanı bambaşka biri haline döndürüyor. O yüzden filmlerde ve dizilerde gördüğümüz plastik makyajlar artık bir sanat dalı haline geldi. Geçtiğimiz ay düzenlenen Oscar töreninde En İyi Erkek Oyuncu dalında ödülü kazanan Winston Churchill performansıyla Gary Oldman oldu. Böyle biyografik filmlerde daha çok anlatılan kişiye benzer oyuncular seçilir fakat Gary Oldman’ı plastik makyaj ile Winston Churchill’in aynısını yapmaya başardılar. Tabi bu başarı da ödülsüz kalmadı ve En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı dalında Oscar’ı Darkest Hour kazandı.

Peki nasıl bu kadar başarılı plastik makyaj yapılıyor?

Makyaj artistleri bunun için ‘Lifecasting’ adında bir yöntem kullanıyor. Özünden Aljinat adlı kalıp tozu olan Goop adı verilen yapışkan özel bir madde sayesinde oyuncunun birebir bir kopyasını çıkarıyorlar.

Filmlerde Kullanılan Plastik Makyaj Nasıl Uygulanıyor? 2

Sonrasında bu kopya üzerinde oyuncunun kullanacağı plastik makyajı tasarlıyorlar. Wonder filmiyle bu sene En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı dalında aday olan Arijen Tuiten  plastik makyajın nasıl uygulandığı hakkında bilgi verdi. Filmde Jacob Tremblay’ın oynadığı Auggie, Treacher Collins Sendromu ile mücadele eden bir çocuk. Lifecasting’in önemine vurgulayan Tutiten, Jacob’un boynunu, yanaklarını ve çenesinin silikon yani plastik makyaj ile yaptıklarını söyledi.

Filmlerde Kullanılan Plastik Makyaj Nasıl Uygulanıyor? 3

Oyuncu kalıp çıkarma sırasında sadece burnundan nefes aldığı ve işlem biraz zaman aldığı için Makyaj artistlerinin kalıp çıkarma işleminde oldukça dikkatli olması gerekiyor. Kopyasını çıkardıktan sonra asıl mesele başlıyor. Plastik makyajın yapımı sırasında oldukça dikkatli olunması ve tüm detaylara olabildiğince önem verilmesi gerekiyor. Bunun için aynı sendromdan muzdarip olan çocuklar ile konuşmuşlar. Ayrıca Jacob plastik makyaj bu Treacher Collins Sendromu olan çocukların arasında dolaşmış. Bu plastik makyajın Jacob’a yapılması ise 90 dakika sürmüş.

Günümüzde ise CGI ile bir çok karakter ekrana yansılatabiliyor. Bazen çok kötü bir CGI ile bazen ise çok iyi bit CGI ile karşılaşıyoruz. Fakat CGI’ın olmadığı yerde plastik makyaj devreye giriyor.

planet apes war gif ile ilgili görsel sonucu

via[INSIDER]


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yorum bırak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.